Over ons

Het Piroc Zomerkamp is een kamp speciaal voor kinderen en jongeren met een verstandelijke (en eventueel lichamelijke) beperking, waarbij kinderen in de leeftijd tot 19 jaar voorrang hebben om mee te gaan.

Op Piroc zijn kinderen en jongeren van harte welkom die extra structuur, begeleiding of verzorging nodig hebben, maar (met voorbereiding) veranderingen in bijvoorbeeld het programma aankunnen.

Elk jaar kunnen ongeveer 32 kinderen mee. Zij worden in groepjes van ongeveer 5 tot 7 kinderen ingedeeld. Afhankelijk van de kinderen in een groep, wordt deze door tenminste 2 à 3 vrijwilligers geleid. Onze enthousiaste vrijwilligers dragen met veel passie zorg voor de kinderen en proberen voor ieder kind er een gezellig kamp van te maken.

Enkele activiteiten tijdens de kampweek zijn ponyrijden, zwemmen, dansen, knutselen, sportdag, spelletjes doen en het dagje uit. Tijdens de kampweek zullen de kinderen de meeste activiteiten met het groepje doen, maar er is ruimte genoeg om ook met kinderen uit andere groepen te spelen. De locatie is vakantiehuis De Sprinkhaan in Oirschot (Noord-Brabant).

In samenwerking met MEE Zuidoost Brabant en KansPlus-Sien wordt het kamp georganiseerd.

Meer informatie over de geschiedenis van het Piroc Zomerkamp vind je hier.
Voor een impressie van een Piroc Zomerkamp, klik hier.

 

DSCF9463